Grooveline op het Geel Zomert! podium : op vrijdag 15 juli kan je meebrullen met klassiekers van Michael Jackson, Eurythmics, Miami Sound Machine en een flink aantal hedendaagse pop- en rocksongs van Daft Punk, Netsky, Lady Gaga, Katy Perry en Milk Inc. Overgiet dit nog met een vleugje pit en een sterke portie podiumambiance en je hebt de perfecte cocktail voor Geel Zomert! Het optreden van Grooveline begint om 20.30u op het terrein van jeugdcentrum De Bogaard.

Goochelaar Martijn in de bib
Je kan op 13 juli je kijkvaardigheid testen in de bib bij het optreden van de jonge goochelaar Martijn. Is hij jou te slim af met zijn goocheltrucs of doorgronden jouw ogen zijn trucjes? Een ideale activiteit om samen met je kleinkinderen te beleven. De voorstellingen beginnen om 10.30u en om 14.30u. Een voorstelling duurt ongeveer 40 minuten. Je kan inschrijven tot 13 juli. Ook ouders kunnen dit optreden bijwonen.

Sluitingsdag 11 juli
De meeste stadsdiensten en het Sociaal Huis zijn gesloten op maandag 11 juli. Het zwembad is open met de normale openingsuren. Cultuurcentrum De Werft sluit zijn deuren van 11 juli tot en met 15 augustus.

Waterschade doorgeven voor het Rampenfonds
De stad maakt voor het Rampenfonds een voorlopig overzicht van de schade veroorzaakt door de hevige regenval van de voorbije weken. Op basis van dit overzicht, en dat van de andere steden en gemeenten in de buurt, oordeelt het Rampenfonds of de hevige regenval als ramp erkend wordt.

Als het Rampenfonds de regenval als ramp erkent, kunnen slachtoffers een deel van hun schade vergoed krijgen door het Rampenfonds. In dat geval moet je een volledig schadedossier indienen bij het Rampenfonds. Het gaat enkel om de schade die niet door de brandverzekering gedekt wordt.

De schade geef je aan op de dienst algemeen bestuur van de stad Geel of je stuurt een mail naar algemeenbestuur@geel.be. Vergeet zeker geen raming te maken en foto's bij te voegen. Als je landbouwer bent, hebben we naast foto's ook de verzamelaanvraag en de ingevulde PV schade aan teelten nodig.
Opgelet: schade die je leed voor 20 juni, moest je ten laatste op 30 juni doorgeven. Schade die je leed na 20 juni, moet je ten laatste op 13 augustus voor 16u doorgeven.  Contact algemeen bestuur, 014 56 60 60, algemeenbestuur@geel.be

Tentoonstelling: Typisch Vlaams in kalligrafie

Kan een woordenboek een kalligraaf inspireren? Die intrigerende gedachte ontstond bij de kalligrafe Gin Van Nerom en auteur Ludo Permentier, die samen met zijn Nederlandse ex-collega Rik Schutz bij het Davidsfonds het boek Typisch Vlaams had gepubliceerd.

Daarin worden duizenden uitdrukkingen verklaard, die van het Vlaams zo'n sprekende, beeldrijke taal maken. De werken komen deze zomer naar Geel en naar Tongerlo voor een duo-tentoonstelling. Een deel van het werk hangt van 2 tot 30 juli in de bibliotheek van Geel, een kleiner deel hangt van 3 juni tot 15 oktober in de abdijboekhandel De Oude Linden in Tongerlo.

Vlieg verstopt een schat in Geel
Tussen 1 juli en 31 augustus beleven kinderen van 6 tot 12 jaar in familieverband een zinnenprikkelende schattenjacht. In de tiende editie van 'Schatten van Vlieg' draait alles om kijken. Ook in Geel verstopt Vlieg deze zomer schatkisten: in de bib, het Gasthuismuseum en Toerisme Geel. Als je de drie plaatsen bezoekt en op die manier drie stempels verzamelt, maak je kans op een superprijs. Om hiervoor in aanmerking te komen, ga je op zoek naar een afbeelding die je op de drie plaatsen hebt gezien. Gevonden? Dan behoor je tot de gelukkige winnaars. Je kan de zoektocht starten op één van de drie locaties.

Dit jaar is het thema 'Zie jij wat ik zie?'. Daarom stopt Vlieg in elke schatkist drie verschillende kijkboekjes boordevol spelletjes en opdrachten: een zelfgemaakte kijkkaart om van te dromen, een tijdreismasker met een blik op de wereld over 50 jaar of tips om te gluren naar de buren met spiegelpapier. Je kan het zo gek niet bedenken. meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Wijziging verkeerssituatie kruispunt Rozendaal-Heidebloemstraat
Op 20 juni startte fase twee van de werken in Heidebloemstraat. Deze verloopt anders dan gepland. Het kruispunt Rozendaal-Heidebloemstraat is enkel opengesteld voor het verkeer op Rozendaal en niet voor het bereiken van Heidebloemstraat richting Fabriekstraat. Dit gedeelte van Heidebloemstraat is bereikbaar langs Fabriekstraat. Tijdens deze fase geldt in Rozendaal en Fabriekstraat dubbelrichtingsverkeer.

Wijziging verkeerssituatie door wielerwedstrijd St.-Dimpna
Wielerclub St.-Dimpna organiseert op 15 juli een wielerwedstrijd voor eliterenners zonder contract, beloften en G-wielrenners. De G-wielrenners starten om 18u, de eliterenners zonder contract en beloften om 19u. Start en aankomst zijn gepland aan het parochiecentrum in Rijn.

In volgende straten of gedeelten van straten geldt vanaf 15u een tijdelijk reglement voor het parkeren en het verkeer: Logen, Rijn, Burgstraat, Stalpaart, Roggendries, Mannestraat, Ossestraat en Retieseweg. Vanaf 18.30u kan je in Dul in twee richtingen rijden. De omleiding naar Retie loopt langs Laar, Kievermont en Retieseweg. Als je naar Mol wil, rijd je langs Laar en Molseweg. Rijd je naar het centrum dan volg je de omleiding langs Retieseweg, Katersberg, Dr.-Van de Perrestraat en langs Molseweg en Laar. Het tijdelijk reglement vind je op www.geel.be.